Baklažán je zdravý a chutný

20.8.2017 Bylinkovo.sk 0

Baklažán sa pestuje ako zelenina, avšak z botanického hľadiska ide o ovocie, čo platí aj pre paradajky. Spotreba baklažánu môže byť velkým prínosom pre nás. Výskyt: Východná India je pôvodným domovom, ale dnes sa pestuje […]

Spirulina ako potravinová bomba

24.6.2017 Bylinkovo.sk 0

Spirulina skutočne obsahuje veľké množstvo účinných látok, takže napr. Z hľadiska proteínov ide o jeden z najlepších rastlinných zdrojov vôbec. Jedná sa teda o výborný doplnok pre vegetariánov a vegánov – všetko ale postupne … […]

Baobab (i olej) vám pomôže s mnohými neduhmi

22.6.2017 Bylinkovo.sk 0

Vzhľadom k naozaj vysokému obsahu antioxidantov Baobab prispieva k efektívnemu boju proti voľným radikálom, čím pomáha spomaliť proces starnutia. Spomenúť potom musíme tiež jeho pozitívne pôsobenie na pokožku, všetko ale poporiadku … Výskyt: Baobab je […]

Tekvicový olej: žite zdravo a pochutnajte si

15.10.2016 Bylinkovo.sk 0

Tekvicový olej je získavaný lisovaním tekvicových semienok. Nielenže sa hodí na dochutenie rôznych pokrmov, ale zaujme predovšetkým svojimi liečivými účinkami. Obsahuje totiž veľké množstvo účinných látok. Ide o výborný zdroj antioxidantov, nenasýtených mastných kyselín, vitamínov […]